Curs de BABYWEARING (individual)

Curs de BABYWEARING (individual)

Rezervă-ți locul acum!

Bebelușii purtați zâmbesc mai mult
La cursul de babywearing veți afla cum să purtați bebelușul corect, fără să-i afectați coloana vertebrală, șoldurile sau zona pelviană, în funcție de greutatea și vârsta lui, de condițiile meteo, de durata ieșirii, de conformația părintelui care poartă bebelușul. Trainerul demonstrează toate sistemele corecte de purtare (sling, wrap, mei-tai, marsupiu, port-bebe).


Ce teme parcurgem împreună:

- Ce tipuri de sisteme de purtare a bebelușului există

- Cum să verifici că sistemul de purtare are o croiala care nu afectează sănătatea bebelușului

- Cum să poziționezi corect bebelușul în sistemul de purtare

- Cum să te asiguri că purtarea bebelușului nu îți afectează coloana sau umerii

- Cum să adaptezi vestimentația bebelușului atunci când îl porți, în funcție de vreme, pentru a evita supraîncălzirea

- Cum să alăptezi bebelușul îintr-un sistem de purtare

- Cum să alegi sistemul de purtare a bebelușului în funcție de vârsta și greutatea acestuia și de nevoile părintelui


Bebelușii purtați dezvoltă un atașament sănătos și un sentiment de siguranță cu părinții lor.

Beneficiile purtării bebelușilor:
- Legănatul blând al bebelușului în timpul mersului și apropierea de părinte îi reamintește bebelușului de purtatul în pântece, îl face să se simtă “acasă”. Astfel, bebelușul primește căldura necesară, bătăile inimii, mirosul, atingerea și învăluirea necesară micuților în primele luni după naștere.
- Studiile arată că bebelușii purtați plâng mai puțin. Plânsul ridică nivelul unui hormon de stres, numit cortizol. Expunerea prelungă și repetată la cortizol poate avea efecte negative durabile asupra creierului imatur. În culturile în care bebelușii sunt purtați, plâng doar câteva minute pe zi, în contrast cu bebelușii din culturile occidentale care plâng mult mai mult.
- Bebelușii agitați, obosiți, pot fi adormiți mai ușor când sunt puși într-un sling și luați la plimbare. Bebelușii adorm confortabil și dorm mai mult când sunt purtați.
- Bebelușii purtați zâmbesc mai mult, dezvoltă aptitudini sociale și un simț al respectului de sine și independență.
- Purtarea bebelușilor reduce riscul sindromului capului plat care poate fi cauzat de prea mult timp petrecut întins într-un cărucior, banchetă de mașină sau pătuț. Bebelușii purtați au o întârziere a capului mai mică și mușchi ai gâtului și ai umerilor mai puternici.
- Purtarea bebelușilor în sling vă permite să ieșiți din casă cu un bebeluș fără să vă faceți griji cu privire la microbi și contacte nedorite.
- Purtarea bebelușilor reduce scuipatul, colicile și refluxul esofagian datorită poziției verticale.
- Purtarea bebelușilor stimulează sistemul vestibular, ajută bebelușii să-și dezvolte simțul echilibrului și să-și controleze trunchiul și capul.
- Purtarea permite bebelușilor să fie participanți activi la plimbarea, conversațiile, râsul, mișcarea și munca părinților. Acest fapt promovează o mai bună dezvoltare neurologică, creșterea creierului și interconectarea emisferelor stângă & dreaptă, rezultând în funcții cerebrale mai bune.
- Bebelușii care sunt purtați sunt în centrul activității, fără să fie centrul atenției. Acest fapt îi ajută să dezvolte empatie și un simț sănătos al sinelui.
- Bebelușii purtați dezvoltă un atașament sănătos și un sentiment de siguranță cu părinții lor (bunicii și îngrijitorii pot, de asemenea, participa la purtarea copilului). Atașamentul nu este un stil de parenting, ci o necesitate pentru dezvoltarea sănătății mentale a bebelușului.
- Bebelușii purtați sunt mai protejați; sunt mereu cu tine și permanent la vedere.
- Dacă părintele se împiedică sau cade în timp ce poartă bebelușul, probabilitatea de a scăpa bebelușul sau de a-i provoca vreo leziune e mai mică decât în situația când ar fi fost purtat în brațe.
- Purtarea bebelușilor permite părinților să aibă două mâini libere și oferă, în același timp, mai multă protecție bebelușilor.
- Părinții au mai mult timp să răspundă la emailuri, să pregătească masa, să aibă grijă sau să se joace cu un copil mai mare sau să iasă la plimbări dacă își poartă bebelușul cu ei.
- Tații care își poartă bebelușii pot lua parte la îngrijirea acestora și au ocazia să formeze o legătură cu ei.
- Purtarea bebelușilor crește receptivitatea părinților la nevoile acestora și încrederea părinților în aptitudinile lor de parenting pe măsură ce învață să descifreze semnalele bebelușilor. Părinții devin foarte conștienți de gesturile, expresiile faciale și plânsetele bebelușilor, permițându-le acestora din urmă să comunice fără să plângă.
- O mamă care își poartă bebelușul poate să învețe să alăpteze discret și să aibă un sentiment de libertate mai mare.
- Purtarea bebelușilor le permite părinților să aibă grijă și să se joace cu copiii mai mari fără să simtă că neglijează bebelușul.
- Sistemele de purtare a bebelușilor și slingurile sunt mai convenabile în locuri aglomerate precum aeroporturile și piețele publice.
- Purtarea bebelușilor le furnizează părinților exercițiu fizic, cu beneficiul adăugat al ridicării de greutăți.


Și tăticii sunt bineveniți!
La cursul de babywearing sunt așteptați atât gravide și viitori tați, cât și proaspete mame însoțite de tăticii interesați de puericultură. Gravidele și viitorii tați vor învăța să folosească sistemele de babywearing cu păpușa anatomică, iar proaspeții părinți își vor purta propriii bebeluși (de la naștere până la 18 luni). Avantajul de a participa la acest curs încă din sarcină este că viitorii părinți pot avea încă de la naștere sistemul de babywearing corect și nu vor risca să cumpere ceva ce nu are croiala potrivită sau nu este benefic pentru bebelușul lor.

*** Există posibilitatea să faceți cursul și one to one cu un educator perinatal prin Whatsapp. Costul cursului individual este 150 de lei.
Pentru a vă rezerva un loc, ne puteți scrie la programari@programsamas.ro sau ne puteți suna la 0786 176 949.
De asemenea, puteți utiliza formularul de rezervare de mai jos, alegând ca localitate opțiunea "Toate localitățile". Selectați data și ora pe care le doriți, iar la locație alegeți "La domiciliu (oraș)". 

Codul cursului: SMS5
Tipul cursului: Curs individualAcest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide