Curs de MASAJ pentru BEBELUȘ (de grup)

Curs de MASAJ pentru BEBELUȘ (de grup)

Rezervă-ți locul acum!

Cum să ai un bebeluș sănătos și fericit
Pentru adulți, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluși, atingerea este prima și cea mai importantă formă de comunicare. Specialiștii arată că atingerea prin masaj este la fel de necesară pentru un bebeluș precum mineralele, vitaminele și proteinele, iar masajul bebelușului este forma de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, dar și pentru dezvoltarea emoțională a celui mic, precum și pentru interacțiunile lui la nivel social, mai târziu în viață.

De ce cursul e grozav pentru mămici:
-  Înveți să comunici cu bebelușul tău, descifrând semnalele acestuia
- Pentru mamă, masajul reduce nivelul hormonilor de stres şi o ajută să se relaxeze.
- Masajul bebelușului este formă de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii.

Ce teme parcurgem împreună
- Principiile masajului infantil după metoda IAIM
- Importanța procesului de bonding
- Diferența între masajul terapeutic și masajul după metoda IAIM
- Deprinderea comunicării cu bebelușul încă din primele zile de viață
- Fazele și stările bebelușului (înțelegerea semnelor care indică starea bebelușului și importanța respectării acelei stări)

De ce să vii la acest curs?
Pentru adulți, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluși, atingerea este prima și cea mai importantă formă de comunicare. Elaine Fogel Schneider (medic, expert în masajul bebelușului și autoarea mai multor cărți pe această temă) spune că masajul bebelușului este forma de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, dar și pentru dezvoltarea emoțională a celui mic, precum și pentru interacțiunile lui la nivel social, mai târziu în viață. Masajul este la fel de necesar pentru un bebeluș precum mineralele, vitaminele și proteinele – spun specialiștii.

Ce se întâmplă când atingi și masezi pielea bebelușului? O mulțime de lucruri. Studiile demonstrează că masajul bebelușului induce eliberarea de melatonină (care-i ajută pe cei mici să doarmă mai bine), coboară nivelul de cortizol (așa-numitul hormon de stres), întărește sistemul imunitar, dezvoltă abilitățile motrice, favorizează achizițiile cognitive, precum și o creștere sănătoasă în greutate.

Interacțiunea din timpul masajului ajută la crearea unui atașament puternic și este o lecție de comunicare, atât pentru părinte, cât și pentru copil. Experții spun, de altfel, că masajul bebelușului constă, de fapt, în 20% tehnică și 80% comunicare. Privitul ochi în ochi, cuvintele pe care părintele i le spune celui mic și sunetele de răspuns pe care bebelușul le scoate, zâmbetele – sunt tot atâtea forme de dialog.
În timpul masajului, bebelușul își descoperă mai bine corpul și învață să comunice prin intermediul lui, iar părintele descifrează mai bine limbajul bebelușului, cu mult înainte ca acesta să poată spune primele cuvinte. Bebelușii învață astfel ca semnalele lor sunt receptate, iar părinții se simt mult mai încrezători în abilitățile lor, știind că pot ”traduce” fără greșeală limbajul celui mic.

Ce beneficii are masajul pentru bebeluș:

- îl ajută să formeze rapid legătura cu părinții (nu numai cu mama, de care cel mic este fizic aproape în timpul alăptării);
- eliberează tensiunile și induce relaxarea;
- stimulează circulația;
- îmbunătățește tiparele de somn;
- stimulează funcțiile hormonale;
- îmbunătățește abilitățile motorii și dezvoltarea musculaturii;
- ajută tranzitul intestinal, diminuează riscul de colici și constipație;
- stimulează procesul de învățare.

Părinții care îi cumpără bebelușului CD-uri cu muzică clasică sau jucării educaționale – în dorința de a stimula dezvoltarea neurologică – vor fi fericiți să afle că pot face acest lucru mult mai simplu, prin intermediul masajului. Studiile arată că dezvoltarea creierului are loc într-un ritm alert în primii ani de viață. Stimulii pe care cel mic îi primește până la vârsta de 3 ani influențează dezvoltarea fiecărei regiuni din creier și pun fundația pentru procesul ulterior de învățare. The Touch Research Institute din Miami a desfășurat numeroase studii pentru a descoperi efectele masajului asupra bebelușilor. Unul dintre aceste studii arată că în timpul masajului se înregistrează niveluri crescute de serotonină, dopamină și neurohormoni. Serotonina (care se gasește în glanda pineală) îmbunătățește memoria, ajută la procesul de învățare și influențează comportamentul. Dopamina influențează și ea capacitatea de atenție și concentrare și puterea de învățare.

Masajul bebelușului după metoda IAIM
Asociația Internațională de Masaj Infantil (International Association for Infant Massage) a creat un concept de masaj infantil ce se recomandă a fi realizat de părinți împreună cu bebelușul lor, tocmai pentru a stimula atât procesul de bonding, cât și dezvoltarea neuro-motorie a bebelușului.
Succesul acestei metode a fost confirmat în peste 30 de ani de practică la nivel internațional, iar acum există și în România instructori certificați pentru a preda părinților masajul infantil după metoda IAIM.

Pachet de 5 ședințe.

Codul cursului: SMS21
Tipul cursului: Curs de grupAcest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide