Masajul mamei (individual)

Serviciul este disponibil doar în București
Costuri:
60 de minute – 120 lei
5 ședințe – 570 lei
Pentru a vă rezerva un loc, ne puteți scrie la programari@programsamas.ro sau ne puteți suna la 0786 176 949.
De asemenea, puteți utiliza formularul de rezervare de mai jos, alegând ca localitate opțiunea "Toate localitățile". Selectați data și ora pe care le doriți, iar la locație alegeți "La domiciliu (oraș)".

Masajul mamei (individual)

Rezervă-ți locul acum!

Relaxare pentru corp și minte

În primele săptămâni după naștere, principala preocupare a mamei este bebelușul său. Dar mamele uită că, pentru ca un bebeluș să fie fericit, e nevoie  de o mamă relaxat și fericită. De aceea, este esențial ca proaspetele mame să dedice timp pentru refacerea lor, pentru odihnă și relaxare, bazându-se pe ajutorul și suportul celor din jur în ceea ce privește preluarea responsabilității îngrijirii celui mic. O ședință de masaj al mamei poate face minuni pentru mintea și corpul femeii în această perioadă.

De ce masajul e grozav pentru mămici:
- Masajul postnatal are atât scop terapeutic, cât și rolul de a relaxa fizic și psihic mama.
- Masajul reduce durerile de spate, de șold, de genunchi cauzate de schimbarea centrului de greutate din timpul sarcinii
- Masajul reduce efectele hormonale neplăcute care se pot prelungi din sarcină (mâini și picioare umflate din cauza retenției de apă)

Masajul ajută mama să-și revină după naștere

Nu e doar un răsfăț! – masajul postnatal ajută întreg corpul, care a trecut prin schimbări majore în timpul sarcinii și nașterii, să se recupereze. Primele ședințe se pot începe la o săptămână – două după naștere, cu acordul medicului. Masajul postnatal are atât scop terapeutic, cât și rolul de a relaxa fizic și psihic mama. În timpul unei ședințe de masaj crește volumul de sânge și de oxigen care pleacă spre mușchi și, astfel, elimini mai ușor toxinele. Te simți relaxată, masajul ajutând la eliberarea de endorfine. Corpul secretă și oxitocină, care stimulează lactația. Manevrele delicate pe sâni ajută, de altfel, la deblocarea canalelor galactofore și reduc riscul de mastită.

Nu în ultimul rând, masajul îi oferă mamei un răgaz doar pentru ea, de care are nevoie pentru a putea face față perioadei solicitante de după venirea pe lume a bebelușului, reducând astfel riscul de depresie postnatală.

E bine ca terapeutul să nu efectueze de la prima ședință masajul general, ci să se înceapă treptat, cu masajul parțial, în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte. Astfel, în primele ședințe, se recomandă un masaj regional al spatelui, cu manevre de neteziri, frământări și fricțiuni ample. Acestea au ca scop decontractarea mușchilor, creșterea metabolismului și relaxarea articulațiilor coloanei vertebrale. Se insistă pe masajul zonei lombare, foarte afectată în timpul sarcinii, din cauza surplusului de kilograme și a schimbării centrului de greutate. Manevrele în masajul postnatal trebuie să fie blânde, iar pe spate, ca și pe întreaga suprafață a corpului, e necesar ca masajul terapeutic să fie combinat cu drenajul limfatic. În perioada post-partum, drenajul limfatic are un rol major în eliminarea și prevenția stazelor limfatice (mâini și picioare umflate), o problemă întâlnită atât în perioada din timpul sarcinii, cât și după naștere.
În timpul sarcinii, nivelul de fluide din corp a crescut cu aproape 50%, iar masajul postnatal are și scopul de a stimula circulația și drenajul limfatic și de a elimina fluidele în exces și toxinele.

Masajul abdominal se poate efectua la două – trei săptămâni după naștere, excepție făcând mamele care au născut prin cezariană, caz în care masajul la nivelul abdomenului se poate începe la șase săptămâni după naștere și doar cu acordul medicului. Masajul abdominal are rolul de a stimula funcțiile tuturor organelor aflate în cavitatea abdominală, suprasolicitate în timpul sarcinii.

Contraindicații pentru masajul postnatal
Masajul postnatal este contraindicat dacă mama prezintă complicații după naștere, are probleme de piele (bășici, coșuri, eczeme), suferă de hipertensiune sau are hernie.

Codul cursului: SMS30
Tipul cursului: Curs individual



Acest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide