Curs de NUTRIȚIA GRAVIDEI (individual)

Alimentația corectă în sarcină este una dintre deciziile cele mai importante pe care le poți lua ca să influențezi în bine dezvoltarea bebelușului tău. Pentru a-ți programa o sedință cumpără cursul LIVE pe ZOOM. Ședința de curs durează 90 de minute.

Curs de NUTRIȚIA GRAVIDEI (individual)

Rezervă-ți locul acum!

Asigură-ți ție și bebelușului un start bun
Plănuiești să rămâi însărcinată curând sau tocmai ai descoperit că ești gravidă? Deși data nașterii poate fi departe, există lucruri pe care le poți face acum pentru a-ți asigura ție și bebelușului tău un start bun. SAMAS a creat acest curs pentru a te informa și pentru a te ajuta să iei deciziile corecte chiar de la început.

Ce teme parcurgem împreună:

- Principii alimentare generale pe cele 3 trimestre de sarcină
- Principii alimentare pentru prevenirea diabetului de sarcină
- Principii alimentare pentru prevenirea pierderilor de elemente minerale în sarcină
- Alternative sănătoase la “poftele” sarcinii
- Principii alimentare pentru prevenirea excesului de greutate în sarcină
- Principii alimentare pentru dezvoltarea fătului în condiții de sănătate
- Strategii de optimizare a timpului în bucătărie


De ce cursul e grozav pentru mămici:
- Vei avea un bebeluș cu o greutate normală la naștere.
- Vei risca mai puține complicații în timpul și imediat după naștere, inclusiv defecte de naștere ale bebelușului.
- Vei risca mai puțin să ai un bebeluș cu întârzieri de dezvoltare.
- Vei avea mai puține probleme (grețuri de dimineață, constipație, oboseală, reflux esofagian, crampe musculare)
- Vei avea mai puține pofte de mâncăruri grase, dulci (junk foods) cu valoare nutritivă mică.
- Vei risca mai puțin să ai complicații de sarcină precum anemia, pre-eclampsia, diabet gestațional, naștere prematură sau nou-născut cu greutate mică.
- Vei avea un travaliu mai ușor, cu mai puține complicații.
- Vei pierde mai ușor excesul de greutate după naștere și vei trăi mai puțin intens depresia de după naștere.


Primele 1000 de zile sunt cruciale!
Alimentația corectă în sarcină este una dintre deciziile cele mai importante pe care le poți lua ca să influențezi în bine dezvoltarea bebelușului tău. Studiile recente arată că nutriția mamei pe durata sarcinii poate influența sănătatea copilului pe toată durata vieții sale ulterioare (conceptul ”primelor 1000 de zile”).

În afară de genetică, sănătatea copilului este influențată și de factori externi, dintre care nutriția are cel mai mare aport. Pentru sănătatea copilului și a viitorului adult, primele 1000 de zile sunt cruciale și ele încep în momentul concepției, încheindu-se la aniversarea primilor doi ani de viață. Hrana pe care cel mic o primește în primele 1000 de zile va determina sănătatea acestuia, abilitățile cognitive și dezvoltarea fizică pentru restul vieții lui. Această perioadă este numită și „fereastra de oportunități”.

Multe din afecțiunile des întâlnite în zilele noastre pot fi legate de nutriția copilului încă din pântec. A consuma o varietate mare de alimente, bogate în nutrienți, va asigura o dezvoltare fizică și cognitivă optimă a copilului tău. Ceea ce mănânci și bei în această perioadă contează pentru sănătatea copilului tău pentru totdeauna.

Una din condițiile esențiale pentru sănătatea ta și a copilului este intrarea în sarcină cu o greutate normală și creșterea sănătoasă în greutate în timpul perioadei de sarcină. O greutate medie pe care trebuie să o câștigi în timpul celor 9 luni de sarcină trebuie să se încadreze între 11.5 kg și 16 kg. În cazul femeilor supraponderale, creșterea în greutate trebuie să fie mai mică. Greutatea mare în timpul sarcinii pune în pericol atât sănătatea ta, cât și pe cea a copilului, crescând riscul de diabet de tip 2 sau tensiune arterială ridicată. În plus, copilul poate fi predispus la obezitate și la diabet de tip 2.

Pentru a afla care sunt miturile și recomandările învechite pe care trebuie să le eviți, precum și care sunt alimentele care pot dăuna sarcinii și cum să-ți asiguri nutriția suficientă atunci când suferi de grețuri, plus multe alte informații utile, vino la cursul SAMAS despre nutriția gravidei.

Codul cursului: SMS15
Tipul cursului: Curs individualAcest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide