Curs despre NAȘTEREA NATURALĂ (individual)

-

Curs despre NAȘTEREA NATURALĂ (individual)

Rezervă-ți locul acum!

Fii pregătită de naștere
Nașterea naturală (nemedicalizată) este cea mai bună opțiune pentru gravida care dorește să fie un participant activ la venirea pe lume a bebelușului. Cursul de naștere naturală este conceput astfel, încât să pregătească părinți competenți și relaxați, care să aibă toate cunoștințele necesare pentru o naștere ușoară și care să se bucure cu adevărat de venirea pe lume a bebelușului lor.

De ce cursul e grozav pentru mămici:
-
Nașterea naturală este mai ușoară și mama se reface mult mai repede decât după cezariană.
- Mama participă activ la naștere și se poate bucura de momentul unic și magic al apariției bebelușului.
- Tehnicile de respirație, relaxare și de masaj în travaliu care reduc disconfortul cauzat de contracțiile uterine

Ce teme parcurgem împreună
-
 Elementul cheie pentru reușita unei nașteri naturale.
- Învățați să evitați "cascada de intervenții" care sabotează atâtea încercări de naștere naturală, adesea în feluri în care nu v-ați aștepta!
- Cele mai bune exerciții de poziționare a bebelușului și pregătire pentru naștere, care vă pot scuti de ore întregi de travaliu.
- Tehnicile de respirație, relaxare care alcătuiesc "tranșa de travaliu" reduc senzația de disconfort, reprezentând un soi de "epidurală naturală"
- Cum să lucrați împreună cu echipa care să vă ajute la naștere și să întocmiți Planul de Naștere
- Cum să alegeți un spital care să vă favorizeze nașterea naturală.

Natura însăși este aliatul mămicii care dorește să nască natural.

Avantajele acestui tip de naștere sunt multiple. În primul rând, în nașterea naturală nu sunt implicate manevre invazive, așa că riscurile pentru nou-născut sunt mult diminuate. Practica medicală arată că, în cazul nașterilor naturale, nu este necesară administrarea de oxitocină, care să provoace contracții mai puternice și nici nu se impun intervențiile cu forceps sau cu vacuum, pentru a ajuta expulzia.

Mama poate participa activ la naștere, își controlează bine corpul și ajută la venirea pe lume a bebelușului pe care l-a așteptat timp de 9 luni.

Acest lucru are efecte și asupra percepției senzației de durere. Cele mai multe dintre mamele care aleg să nască natural spun că au gestionat bine durerea și că ar alege să nască tot natural a doua oară.

Nașterea naturală permite și implicarea partenerului (cu acordul medicului, desigur), iar mama își poate adapta poziția și poate aplica tehnici de control și diminuare a durerilor, pe care le-a învățat la cursurile prenatale.

Tehnicile de respirație, relaxare, chiar și de auto-hipnoză pot fi extrem de folositoare în timpul travaliului.

Multe gravide se tem de dureri pe durata travaliului – de 15 ore, în medie, la prima naștere. Dar este important ca ele să știe că travaliul nu înseamnă 15 ore de durere continuă. De fapt, în timpul travaliului, fiecare contracție durează maxim 90 de secunde, din care doar vârful de 15 secunde are o intensitate maximă.

O viitoare mămică informata și care beneficiază de o bună educație prenatală va avea o stare de spirit bună, se va concentra mai ușor asupra misiunii sale și va gestiona mai bine durerile din timpul travaliului și nașterii, bucurându-se de momentul cu adevărat unic și magic al aducerii pe lume a bebelușului ei.

Natura însăși este aliatul mămicii care dorește să nască natural. Procesul travaliului este gradual, iar contracțiile devin din ce în ce mai frecvente, mai lungi (60 – 90 de secunde) și mai intense, tocmai pentru a permite corpului să se adapteze. Cu cât sunt mai intense și mai lungi contracțiile, cu atât corpul secretă mai multe endorfine, care pot induce o stare de relaxare extremă.

Dacă, în schimb, gravida intră într-o stare de panică, atunci corpul inhibă secreția de endorfine și eliberează adrenalină. Cercetările medicale arată că, atunci când se simte în siguranță, într-un mediu perceput ca prietenos și în prezența oamenilor în care are încredere, viitoarea mamă are o durată a travaliului mai scurtă și prezintă semnificativ mai puține riscuri de complicații în timpul nașterii.

Codul cursului: SMS377
Tipul cursului: Curs individualAcest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide