Curs despre SARCINĂ (de grup)

Curs despre SARCINĂ (de grup)

Rezervă-ți locul acum!

Ești gravidă? Ce e de făcut?
Pentru majoritatea femeilor, chiar și pentru cele care au deja un copil, sarcina poate fi un proces copleșitor, mai ales că fiecare sarcină este diferită. Cursul despre sarcină le ajută să treacă cu bine prin cele 9 luni de așteptare a bebelușului.

De ce cursul e grozav pentru mămici:
- Cursul te învață cum să-ți păstrezi sănătatea în sarcină
- Înveți cum să te hrănești corect în sarcină și ce alimente să eviți
- Înveți ce obiceiuri ale mamei sunt riscante pentru făt
- Afli cum să monitorizezi corect cât de des mișcă bebelușul (și când e cazul să mergi la doctor)
- Îți faci prieteni printre alți părinți în același trimestru
- Cursul e informal și distractiv.

Ce teme parcurgem împreună:
-
 Anatomia uterină și dezvoltarea fătului în uter
- Schimbările hormonale fiziologice din sarcină
- Alimentație
- Sexualitate/ Igiena vieții (sport, obiceiuri sănătoase în sarcină)
- Semne de alarmă în sarcină
-Te ajutăm să traversezi această perioadă tumultuoasă

Viitoarele mămici știu deja despre grețurile de dimineață și schimbările hormonale prin care trece corpul în timpul sarcinii, dar timp de 9 luni vor fi multe alte transformări de descoperit.

Furtuna de hormoni declanșată pentru a putea pregăti venirea bebelușului pe lume se face vinovată de o mulțime de stări emoționale extreme, care le pot lua prin surprindere chiar și pe cele mai echilibrate dintre femei. În plus, întreg corpul trece prin transformări profunde, cu urmări nu foarte plăcute pentru viitoarea mamă. La nivel digestiv, încetinește peristaltismul, ceea ce atrage după sine și constipație sau regurgitații acide.

Scăderea tonusului venos și edemele (retenția apei, vizibilă în special la nivelul extremităților) sunt alte mici neplăceri ale sarcinii.

Pe timpul sarcinii, ligamentele sunt mai suple, iar articulațiile sunt mai elastice, iar acest lucru poate cauza dureri și/ sau probleme de echilibru pentru viitoarea mămică, agravate și de surplusul de kilograme și schimbarea centrului de greutate.
Gingiile devin sensibile, din cauza nivelurilor ridicate de estrogen și progesteron, precum și a volumului mărit de sânge. Tot hormonii sunt de vină și pentru faptul că îți poți simți nasul congestionat. pH-ul vaginului este mai acid, ceea ce crește riscul de infecții, iar scăderea libidoului (de obicei, în primul trimestru al sarcinii) și teama de a face rău bebelușului (în ultimele luni de sarcină) afectează serios viața sexuală a cuplului. Hemoroizii, varicele, petele pigmentare și starea generală de oboseală sunt alte neplăceri cu care se confruntă multe gravide.

La toate acestea se adaugă temerile legate de venirea pe lume a bebelușului. Nopțile nedormite se acumulează, temerile (chiar iraționale) se adâncesc, oboseala își spune cuvântul, iar lacrimile încep să curgă. Și sunt urmate, desigur, de sentimente de vinovăție, viitoarea mamă reproșându-și că ar trebui să se simtă doar fericită de venirea bebelușului pe lume.

Pe acest fond emoțional fragil, fiecare nou simptom poate crea panică, iar în noianul de sfaturi și informații primite de la prietene și rude, altfel bine intenționate, viitoarea mamă se poate pierde sau poate ignora tocmai eventualele semnale de alarmă.


Cum se țin cursurile
Pentru că dorim ca un număr cât mai mare de părinți să aibă acces la cursurile și serviciile SAMAS, Asociația oferă mai multe variante de format.

Durata: 90 de minute

Cursurile și serviciile noastre prevăd participarea gravidei/ mamei plus o persoană de suport* (fie că aceasta e tatăl sau altă persoană apropiată), cu excepția serviciilor de grup dedicate sănătății intime a gravidei/ mamei.


Nu ai bani? Regim social

Dacă ești gravidă sau proaspătă mamă aflată într-o situație dificilă de viață, vezi informațiile din Programul Social SAMAS* pentru a beneficia de serviciile SAMAS în regim subvenționat. Află detalii

Beneficiarele Programului Social SAMAS sunt femei în situații dificile de viață, ca, de exemplu:
- Familii cu venitul mediu/ membru de familie sub 500 de lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

Modalități de plată

Pentru că dorim să fie ușor pentru părinți să participe la cursurile și serviciile SAMAS, am pus la dispoziție mai multe modalități de plată, inclusiv plata online.

  • La recepția Centrului SAMAS
  • Plata cu cardul, la recepția Centrului SAMAS (momentan doar în București)
  • La Educatorul Perinatal care vă furnizează serviciul

Codul cursului: SMS8
Tipul cursului: Curs de grup



Acest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide