Masajul gravidei (individual)

Serviciul este disponibil doar în București
Preț: 60 de minute – 120 lei; abonament de 5 ședințe – 570 lei
Pentru a vă rezerva un loc, ne puteți scrie la programari@programsamas.ro sau ne puteți suna la 0786176949

Masajul gravidei (individual)

Rezervă-ți locul acum!

Relaxare pentru corp și minte
Oricine (gravidă sau nu) care a avut parte de un masaj profesionist știe că atât mintea, cât și corpul se simt mai bine după o frecție. Numeroase studii arată că masajul reduce hormonii de stres din organism și relaxează mușchii. De asemenea, mărește fluxul de sânge, lucru important când ești gravidă și menține sistemul limfatic în funcțiune la eficiență maximă, eliminând toxinele din corp. Îți reconectează mintea cu corpul, o conexiune liniștitoare pentru acelea dintre voi care suspectează că un extraterestru și-a făcut culcuș înăuntrul lor.

Beneficiile masajului:
- Reducerea efectelor hormonale neplăcute (mâini și picioare umflate din cauza retenției de apă)
- Reducerea disconfortului cauzat de schimbarea centrului de greutate (dureri de spate, de șold, de genunchi)
- Principii alimentare pentru prevenirea pierderilor de elemente minerale în sarcină
- Îmbunătățește circulația sanguină
- Relaxează țesuturile moi (mușchi, piele)
- Previne apariția spasmelor musculare
-Tehnici adaptate pentru fiecare gravidă


Tehnici adaptate pentru fiecare gravidă

Masajul pentru gravide are câteva reguli speciale, iar kinetoterapeutul poate să adapteze tehnicile de masaj pentru fiecare gravidă.
Masajul gravidei presupune tehnici speciale, menite să protejeze sănătatea bebelușului. În primul rând, specialistul trebuie să țină seama de anatomia gravidei, care nu permite poziționarea ei pe burtă în timpul masajului. O altă soluție ar fi ca gravida să fie așezată pe un scaun special. În cazul gravidelor, mișcările de masaj nu se efectuează în forță. Este contraindicat masajul dacă gravida are pachete varicoase, fiindcă poate apărea hemoragia. În general, gravidele întreabă medicul dacă au voie să facă anumite proceduri, în care intră și masajul picioarelor. Nu este întotdeauna nevoie de aprobarea medicului. Aprobarea doctorului este necesară în special în situațiile în care sarcina este cu probleme sau femeia însărcinată are un istoric de boli, adică suferă de o boală anume de dinainte de a rămâne însărcinată.

Cremele sau uleiurile recomandate sunt cele 100% naturale, neprocesate, nerafinate, fără parabeni, fără substanțe pe care nu le cunosc sau au o denumire pe care nu o pot pronunța sau substanțe care pot fi absorbite de piele și pot ajunge în circulația sanguină și pot afecta, mai mult sau mai puțin, fătul. Recomandarea SAMAS este să se folosească ulei presat la rece, de migdale, de argan, din sâmburi de struguri, unt de shea, unt de cocos etc. și să fie comestibile, pentru că, după cum se știe, pielea este cel mai mare organ al corpului. Atenție la uleiurile sau cosmeticele care conțin scorțișoară, deoarece aceasta poate provoca contracții uterine.

O gravidă poate apela la serviciile de masaj de 1-2-3 ori pe săptămână, în funcție de disponibilitate, de cât de avansată este sarcina, dacă face sau nu exerciții fizice, dacă are sau nu dureri etc. Picioarele sunt mai solicitate pe perioada sarcinii. În acest caz, se recomandă un masaj de relaxare și de drenaj limfatic, deoarece circulația pe membrele inferioare este îngreunată și de creșterea în dimensiune a uterului, blocând astfel circulația de întoarcere, venoasă.

Totodată, partenerul de viață al gravidei îi poate fi un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de masajul picioarelor pentru că, în general, când se apropie seara, picioarele sunt mai umflate și dureroase și atunci este bine ca cineva să îi maseze picioarele, să detensioneze zona. Mișcările pe care le poate executa sunt mișcări simple, ușoare, de presiune, urmate de ușoare neteziri sau alunecări ale mâinilor dinspre vârfurile membrelor spre trunchi, adică în sensul întoarcerii venoase care ajută la drenarea fluidelor care stagnează și duc la relaxarea segmentului masat.

Codul cursului: SMS17
Tipul cursului: Curs individualAcest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide