Curs ONLINE despre NAȘTEREA MEDICALIZATĂ

Cursul despre naștere este conceput astfel încât să pregătească părinți competenți și relaxați, care să aibă toate cunoștințele necesare pentru o naștere ușoară și care să se bucure cu adevărat de venirea pe lume a bebelușului lor.

Pachetul conține:

* Curs nașterea medicalizată
* Webinar LIVE pentru alte întrebări și răspunsuri

Curs ONLINE despre NAȘTEREA MEDICALIZATĂ

Rezervă-ți locul acum!

Fii pregătită de naștere

Timp de 9 luni, viitoarea mamă se pregătește pentru momentul venirii pe lume a bebelușului ei. Dar nu întotdeauna nașterea are loc conform planului.  Pentru a alege în cunoștință de cauză, viitoarea mamă trebuie să primească informații corecte și complete, pentru că alegerea unei opțiuni presupune în mod obligatoriu renunțarea la o alta.

Cum funcționează:

* Cursurile sunt înregistrate și le veți putea viziona la ora preferată de dumneavoastră

* Acestea vor fi disponibile în contul de client, după achiziționarea lor de pe site (după confirmarea plății)

* Fiecare link va fi disponibil pentru 2 accesări, așa că folosiți-le cu grijă


Ce teme parcurgem împreună:

- Diferite tipuri de proceduri medicale la naștere și motivele pentru care pot fi necesare
- Tipuri de anestezie
- Inducerea nașterii
- Operația de cezariană
- Nașterea instrumentată

Nașterea cu analgezie peridurală
În ultimii ani, folosirea analgeziei peridurale la cererea gravidei este o practică pe scară largă, ajungând, de exemplu, la o rată de peste 60% din nașterile pe cale vaginală, în Franța. Indicațiile medicale pentruanalgezia peridurală sunt rare. Aceasta se recomandă în caz de hipertensiune arterială în timpul travaliului sau când dilatația stagnează, chiar după stimularea travaliului prin mobilizarea gravidei, folosirea pozițiilor verticale, ruperea artificială a membranelor, perfuzia cu oxitocină.

Nașterea indusă
În cazul în care este necesară inducerea nașterii pe cale medicală, doctorul va solicita gravidei să se prezinte la spital. În cadrul vizitei, se vor verifica, prin tușeu vaginal, aspectul colului și pozitia bebelușului. Medicul va alege o anumită metodă de inducere a nașterii – perfuzia cu oxitocină, utilizarea prostaglandinelor (intravaginal sau oral) sau ruptura artificială a membranelor. Inducerea nașterii este practicată doar în situații cu indicație medicală clară și necesită o monitorizare riguroasă!

Nașterea prin cezariană
Cezariana este o intervenție chirurgicală majoră, realizată sub anestezie (peridurală, rahi-peridurală, rahi), cu riscuri inerente (infecțios, de pierderi de sânge – peste 500 ml etc). Cercetările arată că, în absența unei indicații medicale, riscurile materno-fetale legate de cezariană nu sunt mai mici decât cele asociate nașterii vaginale. Gravidele care consideră că cezariana este mai sigură pentru bebeluș trebuie să înțeleagă și că nu se vor putea ocupa de nou-născut în primele zile, din cauza lipsei de mobilitate și a durerilor.


Pe lângă cursul despre naștere, vă recomandăm să accesați și cursul despre Pregătirea perineului pentru naștere. Împreună cu ședința despre naștere formează un tablou complet în informații despre nașterea naturală.


Alte Cursuri ONLINE:

* Pregatirea Perineului pentru Nastere

* Nasterea Medicalizata

* Alaptarea Bebelusului

Codul cursului: SMS11
Tipul cursului: Curs individualAcest site foloseste module cookies. Navigand pe acest site sunteti de acord cu acestea. Pentru mai multe informatii click aici. Inchide